| Autor: | Henryk Gertig, Juliusz Przysławski |
| Wydawnictwo: | PZWL |
| ISBN: | 9788320036039 |
| Numer wydania: | wydanie 1, dodruk 2 |
| Data premiery: | 25.03.2015 |
| Format: | 165 mm x 235 mm |
| Oprawa: | miękka |
| Ilość stron: | 466 |
Bromatologia
Bromatologia, Henryk Gertig, Juliusz Przysławski
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki. w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze. witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie.
Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych. ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności. metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom stosowanych diet oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych oraz nauki o zdrowiu uniwersytetów medycznych, a także innych uczelni (np. uczelni rolniczych), które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu.
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa
Polska
Kontakt
E-mail: dyrektywa@pwn.pl
| Punkt DHL Parcelshop | 0 zł |
| Firma kurierska | 0 zł |
| InPost Paczkomat 24/7 | 0 zł |
| DPD Pickup punkt odbioru/ automat paczkowy | 0 zł |
| Firma kurierska DHL | 0 zł |
| Kurier DPD | 0 zł |
| Kurier Inpost | 0 zł |
Brak ocen.
Bądź pierwszy i dodaj opinię.