| Autor: | Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan |
| Wydawnictwo: | PZWL |
| ISBN: | 9788301233907 |
| Numer wydania: | Wydanie 1 |
| Data premiery: | 28.02.2024 |
| Format: | 143 mm x 205 mm |
| Oprawa: | miękka |
| Ilość stron: | 200 |
Efektywne zarządzanie żywnością
Efektywne zarządzanie żywnością, Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan
„Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia” to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności:
- Skala marnowania żywności
- Konsekwencje marnowania żywności
- Przeciwdziałanie zjawisku marnowania żywności
- Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności
- Czynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania
- Zmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywania
- Warunki przechowywania żywności – wskazówki dla konsumenta
- Sposoby ograniczania marnowania żywności
Podręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny.
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa
Polska
Kontakt
E-mail: dyrektywa@pwn.pl
| DPD Pickup punkt odbioru/ automat paczkowy | od 9.99 zł |
| InPost Paczkomat 24/7 | od 13 zł |
| Firma kurierska | od 14 zł |
| Firma kurierska DHL | od 14 zł |
| Kurier DPD | od 14 zł |
| Kurier Inpost | od 14 zł |
| Punkt DHL Parcelshop | od 14 zł |
| Darmowa dostawa | od 159 zł |
Brak ocen.
Bądź pierwszy i dodaj opinię.